neljapäev, 22. aprill 2010

Tervisetee sillad on liiklejale ohtlikud, kirjutab Ivar Soopan (Lääne Elu)


Raudteetammil Läänemaa nelja valda läbival terviseteel on mitu piirdega märgistamata silda ja truupi.

Läinud nädalavahetusel terviseteel jalgrattaga sõitnud tervisesportlane Jaanus kirjeldas, kuidas üks rattaga laps tema ees vänderdades üle piirdeta silla sõitis. Sillalt kukkumine oleks liikleja tervisele ohtlik.

Üks selliseid kõrgeid sildu asub Rannarootsi keskuse taga Randsalu oja kohal. Seal on silda ületavate ratturite ja jalakäijate hulk üks suuremaid tervel terviserajal.

Terviseteed haldava sihtasutuse Põhja–Läänemaa Turismi– ja Spordiobjektide Halduskeskus juhatuse liige Ülle Lass ütles, et piiramata truupe ja sildu on terviseteel mitu. Aastate eest jäid piirded osasse kohtadesse paigaldamata.

„Tõenäoliselt tuleb parandustöid teha,” lausus Lass. Kaks nädalat tagasi käis ta koos sihtasutuse asutajaliikme Aarne Taaliga tee läbi ja märgistas probleemseid kohti. „Arutan seda kindlasti sihtasutuse nõukoguga ja Aarne Taaliga, kuidas ohtlikkust vähendada,” lisas Lass.

Aarne Taal ütles, et osal sildadel on piirded. Piirdeta on need ehitised, mida raudtee mõistete järgi nimetatakse truupideks. Ta nimetas probleemseks kohaks Randsalu oja ületavat silda. „Kui laps selle ääre peale turnima läheb, on vette tõesti 3–4 meetrit,” lausus ta.

Taali sõnul tuleks piirded korralikult ehitada, et vandaalid neid lõhkuda ei jõuaks. Paljud liiklusmärgid ja postid on seni lõhkujate jõule alla jäänud.

„Peab sellele raha leidma,” sõnas Taal. „Ülle Lass kirjutas ühe projekti talgute ja matkade tarvis. Vahetatakse viitu ja stende. Võiksime veel projektide toel teed korrastada,” arutles ta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar